Verzekeringscup 6 juni 2015

Hoe rijdt u zelf mee?

In Nederland is een groot aantal mensen betrokken bij het trainen van paarden. Na een gedegen opleiding (de eerste jaren van het paard) en training is het dan eindelijk zover: het paard is klaar om mee te doen aan de koersen. Eerst volgt er een finale test, de kwalificatieproef. Het paard moet laten zien dat het goed kan draven en de juiste snelheid heeft. als dit examen goed is afgelegd, mag de draver meedoen aan de koers. 

 

Als pikeur (rijder) van het paard ben je mede bepalend voor het succes in de koers. Het rijden in de koers is een uiterst spectaculaire gebeurtenis. In de film hiernaast laat Cornelis Loman zien hoe het er dat er vanachter een paard uitziet, rij maar even mee.

 

Wat kost dat nou eigenlijk?

De aanschaf van een draver is relatief goedkoop. Op een veiling voor jaarlingen zijn dravers vanaf enkele honderden euro's te koop. De jonge talenten van goede afkomst kunnen oplopen tot enkele tienduizenden euro's. 

 

Een paard in training is een kostbare hobby. een professionele trainer rekent voor de voeding, verzorging, training en dergelijke zo'n 700 euro per maand. Daarnaast kan uw topsporter te maken krijgen met blessures, waarvoor een dierenarts nodig is. Er zijn dan ook steeds vaker groepen mensen die samen een paard in eigendom nemen.

Hoe kunt u wedden?

Een paardenkoers wordt zoveel leuker als één van de paarden "van jou is". Dit idee kan je bereiken door er een weddenschap op te plaatsen. Op deze pagina willen we je thuis maken in de verschillende vormen van weddenschappen. Het wedden op paarden gaat volgens een totalisator-principe. Alle weddenschappen gaan in een "pot" die wordt verdeeld over de winnende weddenschappen. Hoe meer mensen het goed raden, hoe lager de uitbetaling. Er zijn verschillende soorten weddenschappen, die qua moeilijkheid oplopen.


Plaats

Het spel met de grootste winkans. Met andere woorden een makkelijk spel. Voorspel welk paard bij de eerste drie eindigt en je bent winnaar. Een aanrader voor de beginnende wedder. Je speelt het spel Plaats vanaf 1 euro en je kan het op alle races spelen.


Winnend

Het meest gespeelde spel ter wereld. En ook het simpelste om uit te leggen: welk paard wint de race? Het is daarom een ideaal spel voor de beginnende speler. Hebben naast jou veel andere wedders op een paard (favoriet) ingezet, dan is de winst laag. De pot wordt immers door velen gedeeld. Maar wint jouw paard en hebben maar weinig andere spelers op deze winnaar (outsider) ingezet, dan is de uitbetaling fors. Je speelt het spel Winnend vanaf 1 euro en je kan het op alle races spelen.


Duo

Voorspel welke twee paarden als eerste en tweede - in de juiste volgorde - finishen. Lukt het je om het juiste Duo te voorspellen in een race met veel paarden dan heb je kans op een forse uitbetaling. Om je kansen te vergroten kan je per race op meerdere paarden wedden. Duo speel je vanaf 0,50 euro op alle races.


Trio

Welke 3 paarden finishen als 1,2, en 3 in de race? Wel een spel voor de gevorderde speler want de paarden moeten in de juiste volgorde finishen. Ook hier geldt dat het spel moeilijker wordt naarmate de race uit meer paarden bestaat. Heb je een trio goed geraden dan kan je een hele leuke uitbetaling verwachten. Om je kansen te vergroten kan je per race op meerdere paarden wedden. Trio speel je vanaf 0,50 euro per combinatie op alle races.

Goede doel: Het Vergeten Kind

Het Vergeten Kind

Hoofdsponsors pijl

Allianz Amlin ASR Avero Achmea Delta Lloyd HDI Gerling Zurich Swiss Re

Sponsors

Verzekeringscup steunt Het Vergeten Kind